Ungureanu a declarat că Forţa Civică este deschisă colaborării politice cu toate formaţiunile din cadrul Partidului Popular European (PPE), la care vrea să adere, prin urmare este deschis inclusiv colaborării cu UDMR. Dealtfel, acesta a menţionat că a avut relaţii foarte bune cu UDMR şi a apreciat faptul că Uniunea „nu a trădat” fosta coaliţie de guvernare.

„Oferta noastră de colaborare politică este extinsă către toate partidele politice membre ale PPE, deci inclusiv către UDMR. E foarte adevărat, însă, că UDMR niciodată nu a gândit participarea la alegerile europarlamentare altfel decât pe seama propriei liste, dar în ce priveşte alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor sperăm ca şi UDMR să vină alături de candidatul unic al dreptei, în cazul în care acest lucru se va întâmpla. (...) O candidatură unică la prezidenţiale are ca scop strategic reechilibrarea vieţii politice în România”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, menţionând că în acest caz şansele de victorie ar fi în mod evident sporite, întrucât UDMR este o forţă politică importantă.

Acesta a mai spus şi că Forţa Civică mizează pe sprijinul UDMR, dar şi al PDL şi PNŢ-CD, pentru a intra în PPE.


Potrivit acestuia, candidatul Alianţei Dreptate şi Adevăr (D.A.) la prezidenţialele de anul viitor va fi anunţat în toamnă.

Mihai Răzvan Ungureanu a avut în cursul zilei de vineri întâlniri cu membrii organizaţiei judeţene a Forţei Civice, cu oameni de afaceri şi cu reprezentanţi ai societăţii civile româneşti, iar sâmbătă va participa la şedinţa Colegiului director al partidului, care va avea loc la Arcuş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și