„Nu trebuie să ne pierdem speranța în fața puterii răului și a vântului rece al războiului", a fost mesajul Suveranului Pontif.

Duminică, la prânz, creștinii se vor întoarce în același loc pentru a asculta mesajul de Paște „Urbi et Orbi".

Pentru al 10-lea an de când păstoreste comunitatea catolicilor din întreaga lume, Papa Francisc a oficiat Liturghia de Paște în Basilica Sfântul Petru de la Vatican. Slujba a început în atriumul lăcașului de cult cu ritualul luminii.

Mii de lumânări au fost aprinse apoi, iar bazilica scăldată în lumină a devenit un simbol al trecerii de la moarte și păcat, la viață și curățenie.

Suveranul Pontif s-a îndreptat spre altar într-un scaun cu rotile, la fel ca la ultimele sale apariții publice.

În predica sa, Papa a lansat un nou apel la pace.

Papa Francisc: „Ne putem simți neputincioși și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care sfâșie relațiile, a atitudinilor de calcul și indiferența care par să predomine în societate, a cancerului corupției, a răspândirii nedreptății, a vântului rece al războiului. Totuși, astăzi, puterea Paștelui vă cheamă să rostogoliți orice piatră a dezamăgirii și neîncrederii".

Conform tradiției, în timpul slujbei Sfântul Părinte a botezat opt credincioși din Albania, Statele Unite, Nigeria, Italia și Venezuela, care au ținut să se convertească la catolicism.

La Ierusalim și Bethleem ceremoniile speciale de Paște au fost impresionante.

În Filipine, țară cu 80% din populație romano-catolică, slujba de Înviere are întotdeauna un farmec aparte.

Potrivit tradiției, în fiecare an, un grup de fetițe costumate în îngeri înlătură un voal negru de pe statuia Fecioarei Maria. Pentru că nimeni nu trebuie să țină doliu câtă vreme Iisus Hristos a murit pentru mântuirea omenirii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și