"Sunt vreo 12.000 de hectare inundate, însă nu putem spune că a fost compromisă producţia de pe această suprafaţă. Pe unele porţiuni apa s-a retras şi vom vedea după câteva zile dacă au fost compromise culturile. Eu văd, ca ministru al Agriculturii care a trecut anul trecut printr-o perioadă de secetă, şi partea benefică în urma acestor precipitaţii. Dacă au fost 12.000 de hectare afectate, am avut şi 10 milioane de hectare care au beneficiat de pe urma acestor ploi", a declarat, joi, Daniel Constantin.

Specialiştii susţin că ploile care au căzut în ultima vreme au adus o îmbunătăţire a resurselor de apă în sol. Până în acest moment, ploaia nu a produs pagube semnificative culturilor de grâu şi de porumb, iar aprovizionarea cu apa este relativ bună în aproape toată ţara, cu excepţia unor suprafeţe agricole din sud-estul şi sudul României.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, nouă judeţe sunt afectate de inundaţii, în timp ce 20 de localităţi sunt inundate în Galaţi, apa afectând şi 30 de anexe gospodăreşti din judeţul Sălaj. Judeţele afectate de inundaţii sunt Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Sălaj şi Vrancea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și