Potrivit publicaţiei italiene Il Foglio, care citează surse din cadrul Serviciilor de Informaţii italiene, Crosetto a primit un raport pe această temă în urmă cu 10 zile. Suma "contractului" s-ar ridica la 15 milioane de dolari, iar planul ar fi urmat să fie pus în aplicare de membri ai Grupului Wagner din Serbia sau Estonia. Potrivit sursei citate, înainte de a plasa "comanda" Medvedev a cerut aprobare de la cel mai înalt nivel, de la Kremlin.

Ce a declanşat furia ruşilor

Furia lui Medvedev ar fi plecat de la unele declaraţii făcute de Guido Crosetto. Ministrul italian al Apărării a acuzat în mod voalat Grupul Wagner că s-ar afla în spatele fenomenului migraţionist din Europa. Grupul Wagner operează, în afară de teatrul de operaţiuni din Ucraina, şi în mai multe ţări africane. Medvedev, actualmente vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, l-a numit pe Crosetto "un prost" după acele declaraţii. De cealaltă parte, Evgheni Prigojin, şeful Grupului Wagner, i-a transmis ministrului italian că ar fi mai bine "să-şi supravegheze ţara".

Guido Crosetto a postat o reacţie pe contul său de Twitter imediat după ce informaţiile au apărut în presă. Acesta a spus că este "complet calm" şi este sigur că "totul reprezintă doar ameninţări verbale, iar situaţia nu degenera". "În fiecare zi există rapoarte mai mult sau mai puțin probabile, mai mult sau mai puțin plăcute. Depinde de cei responsabili de securitatea țării să le verifice și, dacă este necesar, să le contracareze", a fost mesajul lui Crosetto care a adăugat că "au fost luate măsuri suficiente".


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și