Produsă de brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, pâinea a stat în cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa șase ore, având în compoziție 57 kg de făină, 34 litri de apă, 5 kg de cartofi și 1kg de drojdie și sare. După ce a fost scoasă din cuptor, pâinea a fost răzuită pentru a fi îndepărtată coaja arsă.

"A pierdut din greutate cam cu cât a scăzut TVA-ul la pâine", a afirmat președintele Rompan, Aurel Popescu, în acest context ministrul Daniel Constantin subliniind că "important este ca reducerea TVA să se vadă și în prețul de raft".

Brutăria Dioszegi produce zilnic 25 tone de pâine și produse de panificație, aprovizionând peste 48.000 familii din România. Principalii consumatori se află în județele Harghita și Mureș, care "absorb" circa 30% din producția de pâine, a precizat patronul firmei Madexport, Laszlo Dioszegi.

Acesta a adăugat că intenționează să producă o pâine și mai mare. "Nu ne vom opri decât la 200 kg", a afirmat Laszo Dioszegi.

Ajuns la cea de a 18-a ediție, târgul internațional de produse și echipamente pentru agricultură, care se va închide duminică, reunește peste 430 de companii din România, dar și din alte 20 de țări, ocupând o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați.


Preluare: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și