„Sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul. În primul rând, trebuie respectate legea şi Constituţia şi tot cadrul instituţional în care se desfăşoară orele în şcoli. În acest moment, avem o lege, avem o decizie a CCR şi avem o procedură pe care Parlamentul sau Guvernul, după caz, trebuie să le parcurgă”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a adăugat că până când nu se decide, la nivelul Parlamentului sau al Guvernului, cum se va proceda în planurile de învăţământ şi în procedurile din şcoli, „evident că nu se poate schimba nimic”.
„CCR (Curtea Constituţională a României - n.r.) atrage atenţia asupra unui element de neconstituţionalitate, iar Parlamentul are obligaţia să îl regleze.
În momentul în care Parlamentul va corecta această problemă, evident că ne vom supune legislaţiei în vigoare”, a spus ministrul Educaţiei.

În 12 noiembrie, Curtea Constituţională a decis că obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educaţiei, este neconstituţională, oficiali ai Curţii precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.

La o zi după decizia Curţii, reprezentanţii Patriarhiei spuneau despre aceasta că este „discriminatorie şi umilitoare pentru ora de religie”.

Astăzi, Patriarhul Daniel a trimis o scrisoare Senatului, în care solicită respingerea proiectului de lege prin care elevii nu mai sunt obligaţi să participe la ora de religie. Biroul Permanent a trimis solicitarea comisiei de învăţământ a Senatului.


Preluare: Yahoo News!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și