Potrivit documentului, în data de 22 mai 2013, a avut loc la Berlin vizita ministrului român al Muncii, Mariana Câmpeanu. Aceasta este prima vizită oficială în Germania a unui ministru român al Muncii, după aderarea României la Uniunea Europeană.

În cadrul acestei vizite, ministrul român s-a întâlnit cu omologul său german, Ursula von der Leyen, pentru a discuta aspecte ce ţin de colaborarea bilaterală şi la nivel european.

Discuţiile celor doi miniştri au avut loc şi în contextul liberalizării pieţei germane a muncii începând cu 1 ianuarie 2014, subliniindu-se importanţa consolidării cooperării bilaterale în domeniul muncii şi afacerilor sociale la nivel instituţional.

În acest context, ministrul german al Muncii şi Afacerilor sociale a precizat faptul că nu consideră că momentul liberalizării pieţei muncii va produce schimbări semnificative în ceea ce priveşte fluxurile de lucrători români, bazându-se pe studiile efectuate, dar şi pe experienţa cu UE8.

De asemenea, ministrul Von der Leyen a considerat că liberalizarea completă a pieţei muncii va aduce beneficii economice ambelor state.

Ministrul român a avut de asemenea întâlniri cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania şi cu membrii Asociaţiei Oraşelor Germane. În cadrul acestor discuţii, Mariana Câmpeanu a subliniat deschiderea autorităţilor române pentru colaborare şi pentru identificarea soluţiilor optime care să vină în sprijinul cetăţenilor români, oriunde s-ar afla aceştia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și