"În cadrul întâlnirilor cu președinții curților de Apel și ai Tribunalelor am promis că voi încerca să vizitez cât mai multe instanțe din teritoriu pentru a discuta direct cu magistrații. La instanțele din Baia Mare și Satu Mare este prima vizită a unui ministru al Justiției în ultimii 14 ani, iar acest lucru nu este normal.

Deciziile pe care le luăm în legătură cu eventualele modificări legislative, alocările de personal, de fonduri, trebuie să țină cont, în primul rând, de părerea judecătorilor pentru că ei sunt cei care iau contact direct cu justițiabilii și știu cel mai bine ce și unde trebuie schimbat astfel încât justiția din România să fie nu numai independentă, ci și rapidă și eficientă.

La Satu Mare, Ministerul Justiției derulează cea mai mare investiție din fonduri proprii în reabilitarea, modernizarea și extinderea unei instanțe, iar în cadrul discuțiilor cu doamna președinte a instanței am promis că anul judiciar 2015 va însemna pentru magistrații acestei instanțe finalizarea lucrărilor.

Finalizarea acestor lucrări la Palatul de Justiție va însemna, după cum spunea președintele instanței, și redarea către orașul Satu Mare a unei clădiri de patrimoniu, poate cea mai frumoasă din oraș. Din fericire, Tribunalul și Judecătoria Baia Mare au un sediu modern care oferă condiții decente pentru justițiabili și magistrați, iar secția civilă a Tribunalului are propriul sediu într-o clădire monument istoric, reabilitată în cadrul programului cu Banca Mondială.

Ceea ce va trebui să avem în vedere în perioada imediat următoare este sediul Judecătoriei Sighetu Marmației, unde va trebui să finanțăm lucrări de reparații capitale. Evident, dincolo de aceste aspecte particulare, i-am asigurat pe magistrați de întregul nostru sprijin pentru accelerarea investițiilor în sediile de instanță, dar și a celor pentru modernizarea echipamentelor IT și pentru continuarea suplimentării schemelor de personal" a declarat ministrul Justiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și