În cadrul vizitei de lucru, ministrul Rafila s-a întâlnit cu personalul medical pentru a discuta atât despre problemele spitalului, cât şi despre cele ale sistemului de sănătate în general.

Discuţiile au fost purtate în prezenţa autorităţilor locale, judeţene, a reprezentanţilor Maramureşului în Parlamentul României, dar şi a presei locale.

Vizita a continuat la secţiile de Boli infecţioase şi Chirurgie, unde pacienţii şi personalul medical au avut posibilitatea să îi pună întrebări ministrului.

"Acesta s-a arătat plăcut impresionat de calitatea umană şi profesională a personalului medical, de buna colaborare între autorităţile locale şi managerul spitalului, însă a recunoscut că o unitate spitalicească atât de veche, care deserveşte un număr atât de mare de locuitori, are urgentă nevoie de sprijin pentru a interveni la reabilitarea clădirilor şi la dotarea lor. Acesta a dat asigurări că Spitalul Sighetu Marmaţiei se va număra printre unităţile medicale din ţară care vor beneficia de fonduri din partea Ministerului Sănătăţii", relatează informarea transmisă de reprezentanţii Primăriei Sighetu Marmaţiei.

În cursul după amiezii de miercuri, ministrul Alexandru Rafila va vizita şi spitalele orăşeneşti din Vişeu de Sus şi Borşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și