Potrivit sursei citate, pe agenda vizitei oficialilor români se vor afla: Forumul Economic dedicat României, eveniment organizat de Camera Economică Federală (WKO), Masa rotundă organizată la Asociaţia Industriaşilor la care vor fi prezenţi importanţi oameni de afaceri austrieci, precum şi Masa rotundă, organizată în regiunea Linz la care este aşteptată prezenta unui număr important de investitori austrieci din regiune.

De asemenea, în perioada respectivă, ministrul Vosganian va avea avea o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai guvernului austriac şi ai mediului de afaceri din Austria, printre care preşedintele WKO, cu ministrul federal al economiei, familiei şi tineretului, Reinhold Mitterlehner, precum şi cu directorul general adjunct al Erste Group Bank, Franz Hochstrasser.

În plus, ministrul Economiei are în plan discuţii cu reprezentanţii companiilor româneşti prezente la Forumul România, dar şi cu comunitatea armenilor din Austria, eveniment organizat de Excelenţa Sa Arman Kirakossian, ambasadorul Armeniei în Austria.

Conform datelor oficiale, la data de 31 decembrie 2012, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece a fost de 3,31 miliarde euro, din care exporturile au însemnat 1,03 miliarde euro, iar importurile 2,28 miliarde euro.

Volumul schimburilor bilaterale a avut, pe ansamblu, o evoluţie pozitivă, respectiv creştere cu 3,78% faţă de anul 2011, din care exportul un plus de 3,46%, în timp ce importul o majorare de 3,93%.

La 28 februarie 2013, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece a fost de 498,46 milioane euro, din care export 164,15 milioane euro şi import 334,31 milioane Euro.

În România şi-au deschis reprezentanţe un număr de peste 50 de firme austriece, care au ca obiect promovarea şi urmărirea derulării contractelor încheiate cu partenerii din România din domeniul agro-alimentar, metalurgie, produse ale industriei chimice şi conexe, industria uşoară, farmaceutică, transporturi, telecomunicaţii, construcţii de maşini, consultanţă - marketing etc.

În prezent, în Austria, sunt înregistrate circa 158 de firme cu participare românească la capital, domeniile de activitate fiind: comerţ, turism, consultanţă (IT, transport, imobiliare, construcţii).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și