Dosarul va merge mai departe la completul de cinci judecători ai ÎCCJ care vor lua decizia definitivă în acest caz.

Miron Mitrea a fost condamnat în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale.

„Mă așteptam la achitare, am fost surprins de condamnare. Dar asta este decizia instanței, nu pot să o comentez. Toată chestiunea se bazează pe tehnic, să se măsoare exact casa. Părerea mea este că Irina Jianu nu a avut niciu rol în această chestiune”, a declarat Miron Mitrea în exclusivitate pentru B1 TV.

El a mai precizat că va face recurs în acest proces.
Judecătorii instanţei supreme au decis să îl condamne pe Miron Mitrea la doi ani de închisoare pentru luare de mită, la care se adaugă interzicerea unor drepturi după executarea pedepsei, tot pe o durată de doi ani.

Instanţa l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals şi a mai dispus încetarea procesului penal în cazul său pentru uz de fals.

Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea şi a fost menţinut sechestul asigurător pus de procurori.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Nicolae Popescu, fost arhitect şef al Primăriei Voluntari, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare pentru fals în acte şi două luni pentru favorizarea infractorului. Instanţa a decis să cumuleze aceste pedepse cu o alta de trei ani de închisoare, dintr-un alt dosar. Judecătorii au constatat că pedeapsa de trei ani de închisoare a fost executată.

În acest dosar, Miron Mitea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 - 2004, în prezent deputat PSD, este acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al ISC.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și