Ovidiu Nemeș și PNL Sighet și-au creat o rețea electorală foarte bine pusă la punct, o mașinărie de vot infernală și, aparent, de neînvins. Acest sistem electoral este construit pe o rețea bine pusă la punct, cu subrețele de cartier, pe inventarierea fiecărui votant favorabil PNL-ului și implicit lui Ovidiu Nemeș.

Formula de lucru a rețelei este simplă: se calculează matematic câți votanți siguri au votat cu PNL și câți alți votanți s-au prezentat la urne. În acest sens este nevoie ca în fața fiecărei secții de votare să se afle câte cel puțin un om al PNL-ului care are o listă în mână și marchează pe toți cei care îi cunoaște ca fiind votanți ai lor. acesta trebuie să fie ușor de recunoscut: la alegerile europarlamentare îi găseam în tricouri galbene. În acest sens membrul PNL din secția de votare sună din timp în timp la sediul partidului și anunță prezența la vot. Prin diferență, PNL Sighet știe exact câți oameni au votat cu PNL și câți alții cu celelalte partide, putând compensa diferența necesară pentru a câștiga alegerile prin aducerea la urne a noi votanți favorabili.

Sistemul electoral implementat de Ovidiu Nemeș se mai bazează și pe telefoane care se dau non-stop în ziua votului către anumiți sigheteni, îndemnându-i să iasă la vot și să voteze PNL. Odată ce persoana sunată a fost la vot, acest fapt se comunică din secția de votare de către membrul PNL către sediul partidului că acea persoană a fost la vot, aceasta nemaifiind sunată. Cei care încă nu au ieșit la vot sunt sunați în continuare și, eventual, li se oferă o mașină care să îi ducă la vot.

În zilele premergătoare votării, dar și în ziua în care se desfășoară alegerile cetățenii sunt bombardați cu mesaje electorale care îi îndeamnă să voteze PNL, dar și cu mesaje negative sau mincinoase la adresa celorlalți competitori electorali.

Rețeaua electorală a PNL este mult mai vastă și mai complicat construită decât am descris-o noi în acest articol. Aici am conturat doar o mică parte din cum funcționează.

Faptul că această rețea electorală a funcționat perfect până de curând o dovedește scorul cu care Ovidiu Nemeș a câștigat alegerile pentru Primărie în iunie 2012, cât și scorul obținut de candidata cvasinecunoscută susținută de către TIR-ist, Cornelia Negruț, la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

De la ultimele alegeri din decembrie 2012 și până la alegerile europarlamentare din 2014 a trecut un an și jumătate. În acest răstimp imaginea lui Ovidiu Nemeș s-a mai erodat în ochii electoratului și sighetenii au aflat încet, încet cine este cu adevărat Ovidiu Nemeș, care este averea domniei sale și cum a fost făcută (sursa: presa națională, diverse documente publicate pe Sighet 247 etc.).

Între timp, Ovidiu Nemeș a fost trimis în judecată de către DNA fiind acuzat de fapte de corupție și că ar fi adus un prejudiciu orașului în sumă de 700.000 lei noi, parte din avere fiindu-i pusă sub sechestru. Ba mai mult, DNA îl mai suspectează pe Ovidiu Nemeș că și-a plătit avocații din dosarul „Parcometrele” din bani publici, din banii sighetenilor.

Cu toată rețeaua electorală care a funcționat pe parcursul întregii zile de duminică 25 mai a.c., cu toate eforturile făcute de TV Sighet de a-l promova non-stop pe Ovidiu Nemeș și PNL, cu tot aparatul de propagandă format din tot felul de odioși aflați în diverse funcții cheie în municipiu, sighetenii au taxat dur acest comportament de moșier pe care îl practică Ovidiu Nemeș asupra Sighetului și a sighetenilor, TIR-istul și PNL Sighet pierzând alegerile în favoarea PSD.

Surse apropiate Primarului au declarat pentru Sighet 247 că în noaptea de după alegerile din 25 mai a.c. la sediul PNL Sighet a fost jale mare și scandal, președintele PNL acuzându-și colegii că nu s-au implicat suficient în a câștiga alegerile, mai multe „personalități” din partid fiind luate la 11 metri de către TIR-ist.

Rezultatul acestor alegeri arată că acesta poate fi începutul sfârșitului politic al lui Ovidiu Nemeș la următoarele alegeri, dacă celelalte partide ies în față cu alternative serioase și credibile.

Sfârșitul politic al TIR-istului s-ar putea petrece și mai repede, dacă între timp DNA-ul și Justiția îl găsesc vinovat și îl trimit într-o vacanță binemeritată la Gherla, Balta Albă, Rahova, Jilava etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și