Nenorocirea a avut loc miercuri, 14 mai, când tânărul, Mircea Breban din Şişeşti, făcea un antrenament cu haltere. La un moment dat, mama sa a intrat în încăperea în care se afla tânărul şi l-a găsit pe acesta zăcând la pământ. Imediat a fost solicitat ajutorul paramedicilor de pe SMURD. „Era un băiat cumsecade. Nu ştim cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie. Ştiu că totul s-a întâmplat în timp ce făcea haltere. L-au găsit mort, cu haltera pe piept” povesteşte un martor. Oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş au precizat că „în data de 14 mai, poliţia a fost sesizată despre faptul că un tânăr de 21 de ani din Şişeşti a fost găsit în stare de inconştienţă într-o anexă gospodărească din localitate. A fost preluat de echipajul de prim ajutor şi a fost transportat la spital, unde a decedat” a declarat Dumitriţa Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Deocamdată, cauza care a condus la moartea subită a tânărului rămâne o necunoscută. Unii apropiaţi ai tânărului se tem că acesta ar fi suferit un infarct din cauza efortului exagerat. Alţii vorbesc că şi-ar fi scăpat haltera pe piept în timpul exerciţiului şi a intrat în stop cardio respirator. „Nu înţelegem cum s-a întâmplat tragedia. A fost găsit acasă cu haltera pe piept, în zona gâtului. Cred că nu a mai putut respira” spune un vecin. Directorul medical al Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş Baia Mare”, Vasile Pop a declarat că „pacientul a fost transportat cu un echipaj de prim ajutor la spital. În momentul în care a ajuns la urgenţe era decedat. Din primele investigaţii se pare că ar fi suferit o fractură de coloană cervicală”.

Primarul localităţii Şişeşti, Ioan Mircea Tentiş, susţine că cele tragedia a lăsat fără cuvinte un sat întreg- Acesta spune că tânărul provine dintr-o familie modestă şi respectată şi nimănui nu îi vine să creadă cele întâmplate. „Mama lui l-a găsit la pămnt. Avea haltera pe piept, în zona gâtului. A fost transportat la spital şi resuscitat minute în şir. Apoi am primit vestea teribilă că a murit. A fost o veste teribilă pentru întreaga comunitate, pentru că este vorba despre un tânăr cumsecade care ar fi avut toată viaţa înainte. Totul satul a participat la slujba de înmormântare, iar familia acestuia este distrusă de cele întâmplate”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și