Un producător dintr-un sat din Maramureș realizează obiecte de mobilier care intră în colecțiile unor firme mari din Germania, Olanda și Italia.
Asta face ca întreaga producție realizată în România să ajungă la export. Reprezentanții mărcilor respective vin cu modelul, iar fabrica de la noi din țară îl execută.
În urmă cu peste 20 de ani, când s-a apucat de antreprenoriat, Vasile Pop avea 53 de ani și o experiență semnificativă în fabricarea mobilei.
Propriul atelier de mobilă îl deschidea într-un șopron improvizat, într-un sat din Maramureș. Azi, la peste 20 de ani de atunci, fabrica sa exportă în țări precum Germania, Olanda, Italia sau Canada.
Nepotul de frate al meșterului Vasile Pop, Călin Pop, absolvent al Universității Politehnică din Timișoara, a povestit că firma a crescut cu pași mici.
"Stilul vechi al unchiului meu a fost să crească cu pași foarte mici, să apeleze cât mai puțin sau deloc dacă se poate la bănci și a avut răbdare în zece ani să construiască încet-încet business-ul, până când, după cei zece ani, a început să fie mai semnificativ", a spus Călin Pop, citat de ziare.com.
Ca să-și dezvolte afacerea, Vasile Pop a cerut bani de la rude, dar a fost nevoit să apeleze și la un credit de la o instituție care azi nu mai există și care i-a aplicat o dobândă de 100% pentru suma împrumutată.
"Primul client adevărat, un olandez, a ajuns din Pagini Aurii, mergând cu cartea în mână la ușa unchiului meu. Din acel moment, olandezul a participat foarte activ alături de toată fabrica la dezvoltarea unor colecții de mobilier", a povestit nepotul lui Vasile Pop.
Momentul a fost unul decisiv în dezvoltarea întregii afacerii, până atunci producându-se la atelier doar mobilier mic, precum cuiere sau suporturi de flori.