În prezent grupul auto francez vinde modele Dacia precum Logan sedan şi Sandero hatchback sub marca Renault pe pieţele din afara Europei. Laurens van den Acker a subliniat că această practică va fi eliminată, potrivit Agerpres.ro.

"Obiectivul meu este să avem o gamă Renault globală", a spus Laurens van den Acker cu ocazia salonului auto de la Moscova de săptămâna trecută. La acest salon Renault a dezvăluit un nou crossover denumit Arkana, care arată cum va evalua gama Renault chiar dacă va continua să folosească o parte din componentele de bază cu modelele Dacia.

Laurens van den Acker a precizat că planurile privind înlocuirea Logan şi Sandero cu modele Renault vor fi puse în practică după ce automobilele marca Dacia vor fi renovate în Europa, dar nu a oferit un orizont de timp. În Europa, modelele vor continua să fie vândute sub marca Dacia.

În schimb, modelul Duster va continua să rămână o parte din oferta Renault la nivel global, a spus Laurens van den Acker. Duster "este excepţia, este unul din cele mai bine vândute automobile ale noastre", a precizat Laurens van den Acker.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și