În data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România un cetățean din R. Moldova. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, conducea un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care s-a constatat că acest document, ce avea însemnele autorităților din R. Moldova, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că a urmat cursurile unei școli de șoferi în țara natală, dar, pentru a obține cât mai repede permisul de conducere, a plătit suma de 600 de euro unei persoane care i-a oferit documentul într-un timp foarte scurt, fără a mai parcurge toate etapele pentru obținerea în mod legal a unui permis autentic.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și