Euforia victoriei cu Ungaria s-a stins după doar patru zile, într-o mare de amărăciune. Avertizaţi de selecţioner că tricolorii nu îşi vor asuma riscuri în meciul cu Turcia, nu ne aşteptam la un festival al ocaziilor la poarta lui Volkan Demirel, dar nici nu ne închipuiam că turcii ne vor înghesui într-atât în propriul teren şi ne vor face să părem o naţională atât de mică.

Indiferent dacă a fost vorba de tactica lui Piţurcă sau diferenţa de valoare dintre cele două naţionale, scorul de 2-0 şi maniera în care tricolorii au pierdut marţi seara, pe Arena Naţională, ne ridică mari semne de întrebare cu privire la puterile noastre de a ajunge la Mondialele din Brazilia.

Şanse mai există, însă până acolo trebuie să ajungem să recăpătăm locul doi în grupa D, iar apoi să trecem de baraj.

Meciul cu Turcia a început prost şi s-a sfârşit la fel. Oaspeţii au avut prima ocazie mare, în minutul 10, iar la jumătatea primei reprize au deschis scorul, Burak Yilmaz reuşind să reia dintre Chiricheş şi Goian.

Dacă în prima repriză, România practic nu a contat în atac, tricolorii au fost mai activi în partea secundă, însă Bogdan Stancu a marcat din ofsaid, iar Adi Popa a ridicat tribunele în picioare, ţintind bara din 14 metri. Diferenţa pe tabelă au făcut-o însă tot turcii, în ultimul minut al prelungirilor, când au punctat pentru 2-0.

În celelalte două jocuri ale grupei D, Ungaria - Estonia 5-1 şi Andorra - Olanda 0-2, olandezii fiind dealtfel siguri de locul 1 în grupă şi calificarea la Mondiale. Atât Ungaria cât şi Turcia mai au de jucat cu Olanda, iar dacă vor pierde meciurile cu batavii, iar tricolorii vor câştiga disputele cu Andorra (în deplasare) şi Estonia (acasă), atunci echipa noastră s-ar clasa pe locul 2 în grupă la finalul preliminariilor.

Au mai rămas de disputat: (11 octombrie) Andorra - România, Olanda - Ungaria, Estonia - Turcia; (15 octombrie) Ungaria - Andorra, România - Estonia, Turcia - Olanda.

Clasamentul grupei D

1. OLANDA - 22 p

2. Ungaria - 14 p

3. Turcia - 13 p (golaveraj 14-7)

4. România - 13 p (golaveraj 13-12)

5. Estonia - 7 p

6. Andorra - 0 p

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+5 GOL Turcia! Melvut Erdinc îl învinge pe Tătăruşanu printr-un şut de la 12 metri. România - Turcia 0-2!

Min. 90+2 Ocazie mare a tricolorilor! Dorin Goian a reluat cu capul din şase metri, însă Volkan Demirel a prins mingea!

Min. 90 Partida este prelungită cu cinci minute.

Min. 88 Turcii au inţiativa pe acest final de meci. Olcay Şahan pătrunde periculos în careul nostru, îl driblează pe Chiricheş, dar fundaşulo nostru revine şi îl deposedează.

Min. 79 Bogdan Stancu face o cursă solitară, dar finalizarea lasă de dorit. În locul unei pase pentru coechipieri preferă să finalizeze acţiunea cu şut, de la 18 metri, dar mingea trece peste transversală.

Min. 78 Ultima schimbare în echipa noastră. A ieşit Cristi Tănase, iar în locul său a intrat Gigel Bucur.

Min. 75 Bogdan Stancu ratează nepermis de mult! Acum reia total aiurea o minge centrată perfect de Hoban. Şutul său a fost atât de prost încât l-a păcălit şi pe arbitru, acesta indicând corner pentru România.

Min. 73 Turcii se retrag în apărare. Autorul golului, Burak Yilmaz, a fost înlocuit cu Olcay Şahan.

Min. 69 A doua bară a tricolorilor! Adi Popa a şutat de la 14 metri, în diagonală, dar mingea s-a dus în bara din dreapta lui Volkan.

Min. 65 Portarul turcilor, Volkan Demirel, este sancţionat cu cartonaş galben, pentru trageri repetate de timp.

Min. 63 Turcii s-au apropiat din nou periculos de poarta noastră, însă Gokhan Gonul a reluat imprecis cu capul, din poziţie bună.

Andorra - Olanda 0-0 şi Ungaria - Estonia 3-0. Ambele partide sunt la pauză.

Min. 57 Bogdan Stancu marchează cu capul, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 54 O nouă ocazie uriaşă a turcilor! Umit Bulut ajunge singur cu Tătăruşanu, dar portarul nostru respinge!

Min. 50 Bogdan Stancu reia slab cu capul din 8 metri, Volkan reţine fara probleme.

Min. 47 Repriza a început în încurajările frenetice ale suporterilor, pentru tricolori. Piţurcă a efectuat două schimbări: Adi Popa şi Maxim au intrat în locul lui Torje şi Marica.

Min. 46 A început repriza a doua a meciului România - Turcia.

Min. 45+3 Finalul primei reprize.

Min. 45+2 Ovidiu Hoban trage total aiurea de la 30 de metri, departe de poartă.

Min. 45 Repriza este prelungită cu trei minute.

Ungaria - Estonia 1-0, prin autogolul lui Teniste, din minutul 11.

Min. 40 Răzvan Raţ primeşte cartonaş galben, pentru un fault la 30 de metri de poartă, asupra marcatorului Burak Yilmaz.

Min. 38 Selcuk Inan şutează puternic, mingea trece puţin pe lângă poarta noastră.

La ora 21.30 au început partidele Andorra - Olanda şi Ungaria - Estonia, tot în grupa D a preliminariilor CM 2014.

Min. 33 O acţiune de atac mai legată a tricolorilor finalizată cu un şut al lui Torje, însă în blocaj, iar balonul este respins în corner.

Min. 27 Tricolorii reclamă penalty la o pătrundere în careu a lui Bogdan Stancu! Jucătorul nostru a fost deposedat, dar fundaşul turc a atins balonul cu mâna în timp ce se afla la pământ. Arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min. 22 GOL Turcia! Burak Yilmaz a marcat cu capul! Atacantul turc a reluat în plasă de la 14 metri, dintre Chiricheş şi Goian. România - Turcia 0-1!

Min. 18 Umit Bulut este foarte aproape să ajungă o minge centrată în careul nostru de şase metri, dar Tătăruşanu a fost mai rapid şi a prins mingea.

Min. 14 Este rândul tricolorilor să aibă o ocazie uriaşă! Tănase trimite un lob superb, de la 20 de metri, profitând de o ieşire neinspirată a portarului Volkan, dar balonul întâlneşte transversala! Este 1-1 la ocazii mari de gol.

Min. 12 Caner Erkin trage de la colţul careului de 16 metri, dar Tătăruşanu prinde mingea.

Min. 10 Ocazie uriaşă a turcilor! Burak Yilmaz scapă singur cu Tătăruşanu, dar şutează slab, iar portarul reuşeşte să intuiască traiectoria balonului şi se opne deschiderii scorului!

Min. 6 Greşeală uriaşă a turcilor, în defensivă. Pintilii profită şi şutează, însă portarul Volkan Demirel respinge în corner. Este a treia lovitură de colţ a tricolorilor!

Min. 2 Torje execută lovitura liberă, dar balonul este deviat de zid în corner.

Min. 1 Marica pătrunde impetuos spre careul advers şi este oprit prin fault de Semih, la 25 de metri de poarta adversă. Fundaşul turc este avertizat cu cartonaş galben.

Min. 1 A început meciul România - Turcia!

Componenţa formaţiilor:

România: Tătăruşanu - Măţel, D. Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban, Pintilii - Torje, B. Stancu, Cr. Tănase - Marica.

Turcia: Volkan - Gokhan Gonul, Semih, Omer, Caner Erkin - Gokhan Tore, Selcuk Inan, Topal, Arda Turan - Burak Yilmaz, Bulut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și