Președinții celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților și Anca Dragu – președintele Senatului, au convocat plenul reunit pentru joi, ora 16.00, pentru a fi citită moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

În replică, Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor şi a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Conducerea PNL, reunită în Birou Politic National, a decis, miercuri, ca niciun parlamentar PNL să nu participe la plenul convocat de președinții Camerei Deputaților şi Senatului pentru a de discuta despre calendarul moțiunii de cenzură. PNL a decis că parlamentarii liberali care vor face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului Florin Cîţu vor fi sancționați.

Şi PSD și-a anunțat parlamentarii ce ar trebui să facă în ziua citirii moțiunii de cenzură: „Precizare – Vă informăm ca prezența fizică la ședința de plen comun (….) este facultativă. Conectarea online cu tableta STS este absolut necesară”, este mesajul trimis de liderii grupurilor parlamentare ale PSD senatorilor şi deputaților social-democrați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și