Concursul, singurul de acest fel organizat în Maramureș, se organizează pe mai multe trasee: hobby — 27 de km, semimaraton — 44 km și maraton — 87 km, ultimele două având un grad de dificultate mediu spre mare. Tot în cadrul competiției există și un traseu Family Tour, cu o lungime de aproximativ 15 km, mult mai accesibil decât celelalte și care este destinat promovării cicloturismului montan în rândul familiilor, inclusiv a copiilor.

Noutatea MTB Maraton Baia Mare 2014 o reprezintă înlocuirea anumitor părți din traseul edițiilor anterioare pentru ca acesta să poată fi parcurs 100% pe bicicletă. Organizatorii speră ca decizia să fie pe placul participanților.

Plecarea pe traseu se va face de la Cabana Brazi 2 din stațiunea Izvoare, iar circuitul este într-un peisaj montan deosebit de frumos, situat pe platoul vulcanic de sub vârful Igniș. Cabana oferă doritorilor locuri de cazare și posibilități de masă.

Maratonul de ciclism, ajuns la ediția a 8-a, este organizat de AS Club Sportiv Mad Snails Baia Mare, asociație care își propune să sporească numărul persoanelor care practică ciclismul, să promoveze bicicleta ca mijloc de transport și să încurajeze un mod de viață sănătos.

Toți cei interesați de condițiile de participare și înscrieri sunt invitați să acceseze site-ul MTB Maraton Baia Mare (www.mtbmaratonbaiamare.ro), și pagina de Facebook (https://www.facebook.com/MTBMaratonBaiaMare). Informații se pot obține și telefonic, la numărul 0722.573.139.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și