Media notelor primite de Mutu în actualul campionat este 4,8. Nota minimă primită este 3, iar nota maximă 7. Atacantul român a apărut în 28 de meciuri, dintre care 26 ca titular, pentru un total de 2.217 minute jucate. El a marcat 11 goluri, trei din penalty, şi a primit 7 cartonaşe galbene.

"Cea mai slabă echipă a sezonului" îl are ca portar pe Damien Gregorini (Nancy), fundaşi sunt Rudy Mater (Valenciennes), Joel Sami (Nancy), Daniel Congre (Montpellier) şi Daniel Wass (Evian TG), mijlocul este alcătuit din Benjamin Moukandjo (Nancy), Loic Poujol (Sochaux), Abdoulwhaid Sissoko (Brest) şi Nicolas Maurice-Belay (Bordeaux), iar în atac Mutu face pereche cu Emanuel Herrera (Montpellier).

În acest unsprezece fac parte jucători de la echipe care au retrogradat, ca Nancy ori "lanterna roşie" Brest, ori au terminat pe poziţii modeste, ca Ajaccio, Evian sau Sochaux, dar şi jucători de la formaţii mai bine clasate.

Cel mai bun 11 al sezonului, potrivit notelor acordate de LEquipe, îi include pe Mickael Landreau (Bastia) - Rod Fanni, Nicolas Nkoulou (ambii Marseille), Thiago Silva (PSG), Benoit Tremoulinas (Bordeaux) - Florent Balmont (Lille), Blaise Matuidi (PSG) - Mathieu Valbuena (Marseille), Dimitri Payet (Lille) - Jeremie Aliadiere (Lorient), Zlatan Ibrahimovic (PSG).

Merită amintit că un portal din Hexagon, leyaourtdusport.com, l-a ales în această lună pe Mutu în echipa celor mai slabe transferuri din campionatul Franţei, din care face parte şi atacantul senegalez Modou Sougou, venit în ianuarie de la CFR Cluj la Marseille.

Conform portalului, jucătorii din acest 11 nu sunt neapărat slabi, dar nu au răspuns speranţelor puse în ei. Din această echipă fac parte şi nume mari, ca veteranul David Beckham (PSG), care şi-a anunţat de curând retragerea, sau jucători importanţi, ca Alou Diarra (Rennes) şi Gregory van der Wiel (PSG). Ajaccio mai dă un jucător, în persoana lui Ronald Zubar.

"Sigur, nu-i atât de rău să dai 11 goluri pentru prim sezon în Ligue 1 cu Ajaccio, şi e oricum mai mult decât în precedentul lui sezon cu... Cesena. Mutu anunţase însă că va fi o luptă strânsă cu Ibra pentru titlul de golgheter!", comentează site-ul.

Sougou este ironizat pentru ineficacitatea pe care o arată la OM, pentru care nu a înscris în campionat. "OM a surprins în această iarnă cumpărând-o de la CFR Cluj pe această tânără speranţă senegaleză de... 28 de ani", notează portalul.

Media notelor primite de Sougou în L Equipe este 5 (nota minimă 4, nota maximă 6). Atacantul are 14 meciuri jucate cu OM, 4 ca titular, pentru un total de 404 minute


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și