Conform monitoruldecluj.ro, Cornelia Negruţ i-a cerut ministrului Muncii să analizeze includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de specialist sau expert fengh shui. Deputatul PC precizează că în ultima perioadă, în România au apărut tot mai mulţi specialişti în domeniul fengh shui, care doresc să intre în legalitate din punctul de vedere al meseriei pe care o prestează.

Cornelia Negruț menţionează că expertul fengh shui, "bazându-se pe teoria celor cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) dar şi pe principiile yin şi yang, încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor". "Cele patru centre de interes majore din fengh shui sunt: bogăţia, fericirea, longevitatea şi copiii sănătoşi", mai apreciază deputata PC.

În răspunsul Ministerului Muncii se menţionează faptul că în atribuţiile instituţiei se află şi elaborarea şi actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocuaţiilor din România (COR), sistem care se ocupă de identificarea, ierarhizarea şi codificarea tuturor ocupaţiilor desfăşurate în economie, indiferent de tipul şi locul desfăşurării.

Potrivit Ministerului Muncii, actualizarea COR se face din iniţiativa utilizatorilor, respectiv organele administraţiei publice centrale şi locale,unităţile bugetare, agenţii economici, organizaţiile patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundaţiile, asociaţiile, persoanele fizice şi juridice.

Potrivit prevederilor legale, pentru introducerea unei noi ocupaţii în COR, utilizatorii trebuie să depună la registratura Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice o cerere însoţită de documentaţia prevăzută de articolul 8 din Ordinul nr. 270/2002, care trebuie să cuprindă un memoriu justificativ, descrierea ocupaţiei, o adresă din partea ministerului de resort, precizarea bazei legale.

Documentaţia este analizată de personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Ocupare şi Egalitate de Şanse, cererea fiind soluţionată în termen de 30 de zile de la data înregistrării, se mai menţionează în răspunsul ministerului la solicitarea deputatului PC.


Preluare: monitoruldecluj.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și