"A fost o primire rece, fără strângeri de mână", a relatat un reporter ucrainean, fără a preciza dacă el a fost martorul acestei noi întrevederi între delegaţii sau a fost informat din surse oficiale.

Mihailo Podoliak, consilier politic al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat pe Twitter că delegaţiile discută despre "prevederile fundamentale din procesul de negocieri". "Delegaţiile lucrează în paralel la un întreg spectru de probleme litigioase", a spus Podoliak.

Negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană au început marţi la Istanbul cu puţin timp după orele locale 10:30 (07:30 GMT), a raportat agenţia oficială turcă Anadolu.

Negociatorii au fost primiţi de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a îndemnat să "pună capăt acestei tragedii" declanşată de invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a avertizat că cei care negociază cu Rusia nu trebuie să mănânce sau să bea cu ruşii, după ce au existat informaţii că miliardarul rus Roman Abramovici şi negociatori ucraineni ar fi fost otrăviţi.

"Sfătuiesc pe oricine se duce la negocieri cu Federaţia Rusă să nu mănânce şi să nu bea, şi preferabil să evite atingerea oricărei suprafeţe", a declarat Kuleba, citat de Sky News.

Potrivit Reuters, care citează trei surse, Abramovici participă şi la această rundă de negocieri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și