Vreau să vă supun atenției un caz care demonstrează că Vital fură la factură pentru a-și acoperi pierderile din rețeaua proprie. La blocul 23 din cartierul Unirii au apărut anunțuri prin care locatarii sunt informați că facturile la apă sunt foarte mari, nu din cauza prețului nesimțit de peste 6 lei / mc de apă, ci din cauza pierderilor din bloc. Costul / persoană pentru luna trecută a fost de aproape 70 lei! Cei de la Vital dau vina pe pierderile din bloc. Nu este în niciun caz vorba despre așa ceva.

În lateralul blocului se află căminul cu vana de alimentare cu apă a imobilului. Îmbinarea dintre vană și țeava de alimentare în bloc este spartă, generând scurgeri de apă semnificative. Zic semnificative, deoarece căminul este inundat, iar apa se devarsă în canalizare. (vezi foto). Bineînțeles, spărtura este în zona contorului de apă, dar imediat după acesta (vana de alimentare cuprinde și contorul general de apă).

Așadar, locatarii blocului ”beneficiază de servicii de lux” din partea Vital, furnizare de apă cu presiune foarte scăzută și sunt taxați ca atare. Vana de alimentare și contorul aparțin societății Vital, deci sunt în zona de responsabilitate a respectivei societăți, foarte iubită de sigheteni. Dar, societatea în cauză își aruncă pierderile proprii pe spatele locatarilor din blocul respectiv.

Deși cei de la Vital au fost anunțați despre situația existentă, nu s-a făcut nimic. Și astăzi situația este aceeași: apa curge în canal, locatarii primesc facturi umflate. La fața locului au apărut doi angajați ai societății, bine îmbibați în alcool dublu rafinat, au ridicat din umeri și au zis că vor reveni să rezolve problema. După care au plecat cătinel, clătinându-se și sprijinindu-se unul de celălalt. Efectul a fost cauzat probabil de duhoarea ieșită din canal, că de la alcool nu prea avea cum, cei doi fiind obișnuiți cu licoarea bahică de mult timp. Asta a fost acum mai bine de o săptâmână. Între timp facturile vin, explicații există.

La fel cum în cazul unui accident întotdeauna mortul este de vină, la fel și aici: Vital nu are nicio vină iar prostul de sighetean este luat de fraier și umflat la plată. Totul în beneficiul unei societăți susținută de primarul TIR-ist al Sighetului și care a avut un profit pe anul 2011 de peste 1 milion de euro.

De ce susține cu atâta ardoare primarul TIR-ist al Sighetului societatea Vital? Răspunsul îl veți afla într-un articol viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și