Plângerea colectivă a fost depusă la tribunalul raional Hamovniceski din Moscova, a declarat avocatul Konstantín Lukoianov.

"Azi prezentăm o plângere colectivă împotriva serviciului american Netflix în faţa Tribunalului raional Hamovniceskidin Moscova. Plângerea se bazează pe încălcarea drepturilor utilizatorilor în relaţie cu refuzul unilateral al Netflix de a presta servicii în Rusia", a precizat avocatul.

"Suma în această primă etapă se ridică la 60 de milioane de ruble", a explicat avocatul rus.

Netflix a anunţat la începutul lunii martie suspendarea operaţiunilor sale în Rusia, ca protest pentru ceea ce Kremlinul numeşte "operaţiune specială militară" în Ucraina.

Netflix şi-a lansat serviciul local în urmă cu aproape un an şi are doar un milion de abonaţi în Rusia, un procent infim dintre cei peste 222 de milioane de abonaţi din întreaga lume.

În prealabil platforma anunţase că paralizează întreaga sa activitate de producţie şi achiziţie de conţinuturi din Rusia după ofensivă militară rusă din Ucraina.

Compania are în derulare patru proiecte originale în limba rusă, inclusiv mult-aşteptatul serial "Anna K", inspirat din romanul "Anna Karenina" de Lev Tolstoi, şi "Zato", o producţie a cărei acţiune se desfăşoară în perioada destrămării Uniunii Sovietice.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și