Ciucă a dat asigurări că declarațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării rus sunt făcute doar ca să abată atenția de la realitatea din Ucraina unde sunt uciși civili.

Premierul a mai spus că Rusia a mizat pe faptul că UE și NATO nu vor fi unite, iar poporul și armata ucrainene nu vor lupta împotriva ”agresiunii nejustificate și ilegale” a Rusiei.

”Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat (…) A fost o operațiune transparentă. Nu este cazul să ne simțim amenințați (…) Este o retorică folosită în ultima perioadă prin care se caută să se abată atenția de la ceea ce se întâmplă real în Ucraina, unde sunt uciși civili (…) Se folosesc la scară largă fake-news-ul, propaganda. Nu avem de ce să ne fie frică, există măsuri care s-au luat în interiorul NATO astfel încât frontiera estică să fie consolidată (…) Rusia ca să se oprească trebuie să înainteze. Această agresiune nejustificată, ilegală împotriva Ucrainei, sigur, este cel mai mare conflict, la care nu ne-am fi gândit că o să-l trăim. Mizând pe faptul că poporul ucrainean nu va lupta, că armata nu va lupta, că țările din UE vor avea poziționări diferite, că în NATO vor exista fracturi, dar iată că nu se întâmplă așa ceva, e o unitate care nouă trebuie să ne dea curajul și să ne garanteze siguranța și securitatea”, a declarat premierul Ciucă, duminică seară, la Digi24.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și