Născut in comuna Cicârlău, județul Maramureș, în 7 decembrie 1929 și dedicându-și intreaga viață cântecului acesta reușește să patrundă adănc in sufletele iubitorilor de folclor. Acesta s-a născut într-o familie de țărani, unde au venit pe lume 9 copii, a cunoscut greutățile lumești încă de la o vârstă fragedă crescând în dragoste pentru muncă.
Nicolae Sabău mărturisește că: "Măicuța mea a fost o femeie frumoasă cu un glas care ar stârni admirația multora. Cântecele ei o însoțeau la lucrul câmpului, în casă și ogradă sau în vie, la bucurii, dar mai ales la necazuri."
La cei 67 de ani de muzică, marele rapsod de la Cicârlău a încântat și a alintat milioane de suflete, astfel ca numele său a devenit o emblemă a talentului genuin, a revelației prin descoperirea prin cântec a unui echilibru launtric enigmatic.
Mai mult decât atât, Nicolae Sabău a fost și primar al comunei Cicârlău timp de 12 ani.
De la acest eveniment nu au lipsit persoanele importante din Sighetu Marmației, precum: Eugenia Godja, fostul primar al municipiului nostru, dar și Horia Scubli, actualul viceprimar al Sighetului.
Albumul are la bază 13 cântece, dar cuprinde un scurt pasaj în care este prezentată comuna Cicârlău, dar și descrierea unor evenimente importante din viața interpretului.
Cele 13 cântece prezentate de acesta in albumul său sunt:
1.Rugăciunea minerilor
2.Mă bag în mina de sare
3.Ocnașul
4.Nu da Doamne nimănui
5.Hai maică-n Lupeni la mine
6.Cântecul Iancului
7.Aur în inima mea
8.Mers-am luni la făgădău
9.Obării și ștaigării
10.Prăpădit de șovagău
11.Vin ortacii de la mină
12.Vierș la miner
13.Imnul minerilor
Acest album este, cu siguranță, o mărturie a ce a existat cândva pe aceste împrejurimi, ce decelă o lume dispărută după 1989.

Articol realizat de Diana Roman și Weinmuller Cătălin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și