Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice. Elena Matache, inculpată în același dosar, va fi plasată în arest la domiciliu.

Procurorii DNA spun că fostul senator PSD de Giurgiu i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar dintr-o comună ca să dea, cu dedicaţie, un contract unei firme administrate de o rudă de-a sa. În același dosar, a mai fost reținut şi reprezentantul unei firme, pentru complicitate la dare de mită.

Niculae Bădălău a ajuns în jurul orei 11:30 la Curtea de Apel Bucureşti. A fost adus în cătuşe, asta după ce şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei. Judecătorii ar putea decide ca acesta să rămână în arest pentru alte 30 de zile. Vorbim despre un dosar de corupţie în care Niculae Bădălău este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită. Potrivit procurorilor DNA, acesta ar fi cerut unui primar dintr-o comună din Giurgiu să atribuie un contract unei firme deţinute de familia sa.

Niculae Bădălău i-a promis primarului suma de 170.000 de euro, adică 7% din valoarea totală a celor două contracte. O parte din sumă, 35.000 de lei, ar fi fost dată deja primarului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și