Oficialii instituţiei susţin că din data de 22 iunie va debuta cea de-a noua serie, pentru care s-au alocat 340 de bilete de tratament. Cele mai multe sunt pentru Staţiunile „1 Mai” (40 de bilete), Ocna-Şugatag (22 de bilete) şi Covasna (27 de bilete).

„Pentru a obţine un bilet de tratament, pensionarii trebuie să depună o cerere tip însoţită de copia actului de identitate şi de un cupon de pensie. Aceste acte se depun la Casa de Pensii. Cei care primesc un bilet de tratament trebuie să aducă în completarea actelor şi o adeverinţă specială de la medicul de familie. La noi, la Casa de Pensii trebuie să lase doar o copie după această adeverinţă, cu originalul se prezintă în staţiunea de tratament balnear”, a explicat Florin Cuc, purtător de cuvânt la Casa de Pensii Maramureş.

În prezent, alocarea biletelor de tratament pentru pensionari se face în funcţie de un anumit punctaj obţinut în baza tipului de pensie, a cuatumului acesteia, dacă pensionarul a mai fost sau nu într-o staţiune prin Casa de Pensii în ultimii doi ani şi de câte ori a fost etc.

Pentru a vedea dacă le-a fost alocat sau nu un bilet de tratament, cei interesaţi pot studia listele afişate la sediul Casei Judeţene de Pensii Maramureş sau la sediul acestei instituţii din Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și