Procurorii DNA Cluj susțin că șeful Inspectoratului Poliției Județene Bistrița Năsăud, comisarul șef Ioan Ovidiu Mureșan, și șeful de la Rutieră, Roberto Hasnaș, au instituit un climat de teroare în rândul polițiștilor care nu doreau să colaboreze cu aceștia.

Probele adunate de anchetatori dovedesc clar că măsurile luate de șefii Poliției Române împotriva hărțuirii polițistelor femei de către superiorii lor sunt simple povești.

Într-o discuție din data de 18 august 2014, surprinsă de microfoanele montate de procurorii DNA în biroul șefului lui Mureșan, comisarul îi dă ordine subordonatului său, Roberto Hasnaș.

„Păi, fă-o să se sinucidă ...", îi spune Ovidiu Mureșan șefului de la Rutieră, cu referire la agenta Gaie.

Potrivit evz.ro, replica lui Hasnaș a fost una pe măsură.

„Păi nu-i fac toată ziua, tot o omor, am trimis-o singură ... o trimit singură să-și rupă capul, șefu`. ... Uitați-vă vă rog la planificare, că i-am băgat trei zile de noapte, i-am băgat ... o bag de noapte, o bag cu unu`, o bag cu altul, să fie gelos bărbatu-so ... ce să mai fac, să pun pe unu să o f..., să o filmeze? Ce dracu`, bat-o soarele ...".

Inspectorul șef nici nu vrea să audă și îi cere lui Hasnaș să continue cu presiunea, spunându-i: „... Îi pita și cuțitu` la tine în mână, taie-i ... găsește soluții ...".

Mai multe accidente rutiere soldate cu morți sau răniți grav au fost mutate din pix, de pe drumuri județene sau comunale pe drumuri forestiere, astfel încât „șefii" de la București să nu afle nimic. Un astfel de exemplu este un accident din data de 21 august 2014. Comisarul șef Hasnaș a încercat să „mute" locul unde a avut loc evenimentul rutier, dar martorii oculari au refuzat să dea declarații mincinoase.

Polițistul care a fost trimis la fața locului, Dănuț Banc, a avut misiunea de a-l îndepărta de la fața locului pe un alt agent, Bolbos, care era considerat cinstit: „Ăla-i un tâmpit, Bolbos, țâpă-l dracului de acolo, de prostul dracului ... stabilește că-i pe Drumul Romanilor acolo, cu martori, cu tot ce trebe". Comisarul șef Hasnaș i-a cerut agentului Banc să reaudieze toți martorii și să-i determine să mintă, pentru a modifica locul producerii accidentului. „Dănuț, îl chemi de urgență (pe martorul Hăngănuț - n.r.) și vorbești tu cu el, așa cum trebe, mă înțelegi ... fii băiat deștept, că ăla dacă-i beat nu știe bine ... Dănuț, scoate-o acolo pe drumul ăla, înțelegi".

Accidentul nu a putut fi mutat deoarece martorii oculari nu au vrut să mintă pentru a fi pe placul polițiștilor.


Preluare: RomaniaTV.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și