Acest nor este transportat de curenți și ar putea ajunge și în țările vecine, precum Polonia, Germania, Slovacia, Ungaria, România și Republica Moldova.

După apariția acestui nor toxic deasupra Ucrainei, specialiștii au analizat situația și ne spun dacă ar putea fi consecințele asupra României, în cazul în care acest nor ar ajunge și la noi în țară.

”Este foarte important să înțelegem că valoarea maximă zilnică este de 10 mg pe metrul cub pentru monoxidul de carbon, pe când, pe aceste hărți, vedem 1 mg, adică suntem mult sub media care ar trebui să ne îngrijoreze.

În momentul de față, nu cred că trebuie să ne îngrijorăm. (...) Încă nu a ajuns la noi. (...) Chiar dacă ajunge la noi, nu cred că o sa avem probleme”, a declarat Lorant Fultop, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

”Norul respectiv este în zona Lvov. Distanța de la Lvov la Cernăuți este de 279 de kilometri. Norul s-a deplasat inițial la o distanță de 250 de kilometri la granița dintre România și Ucraina și, conform informațiilor pe care le avem acum, mișcarea lui este spre sud, dar încă nu a părăsit teritoriul Ucrainei.

Cetățenii din zonă au primit sugestia să nu consume animale locale și să nu folosească legume și fructe din producția locală”, a spus la Antena 3 Ion Petrescu, analist militar.


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și