Furturile au fost comise în cursul dimineţii de ieri, 20 octombrie, iar prejudiciul reclamat este într-un caz de 4000 de lei, iar în celălalt caz de 6000 de lei.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.

Informarea cetăţenilor despre metodele de prevenire a furturilor din autoturisme ar putea contribui la reducerea riscului de victimizare a cetăţenilor.

- Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică) chiar dacă lipsiţi pentru puţin timp;
- Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
- De fiecare dată când coborâţi din maşină, încuiaţi portiere şi închideţi geamurile maşinii, oricât de puţin aţi lipsi;
- În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;
- Atunci când ieşiţi dintr-un supermarket şi încărcaţi cumpărăturile în portbagaj, nu lăsaţi la vedere pe scaunul din faţă al autoturismului, genţi, poşete, portmonee sau alte bunuri de valoare.

În cazul în care aţi fost victima unei infracţiuni de furt sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă 112. Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii acestor furturi, sunteţi chiar dumneavoastră!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și