Se pune fasolea la inmuiat, de cu seara, in apa apa rece. Dimineața, fasolea se scurge, se spala si se pune la oparit. Se schimba apa, se pune din nou la fiert in apa oparita, impreuna cu costita. Cand este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul spalat si tocat. Cand toate ingredientele sunt fierte se adauga rosiile proaspete, bulionul si se mai fierbe timp de 20 de minute. La final se adauga sarea si tarhonul. Painea se taie putin, i se scoate miezul, se toarna ciorba peste care se presara marar tocat fin si se asaza la loc capacul de paine.

Ingrediente Ciorba de fasole cu afumatura

fasole boabe,

costita afumata,

ceapa,

ardei,

telina,

pastarnac,

rosii proaspete,

bulion,

sare,

marar,

tarhon,

o paine rotunda coapta in casa (cu coaja groasa)


Preluare: România TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și