Consumul de acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3 de origine vegetală, care se găsește în nuci, soia și în uleiurile de in și de rapiță, poate preveni apariția bolilor cardiovasculare în cazul în care consumul lor este asociat cu un stil de viață sănătos, scrie vineri portalul de știri spaniol ABC citând un studiu prezentat la al XX-lea Congres internațional de nutriție, care se desfășoară zilele acestea în localitatea Granada din Spania.
Potrivit studiului, realizat la Universitatea din Pennsylvania, nucile conțin o mare cantitate din acest acid, care mai poate fi găsit și în migdale și alune, fiind recomandat un consum zilnic de cel puțin 30 de grame.
Acidul alfa-linoleic este un nutrient important și pentru a evita carența acestuia în organism se recomandă ca între 0,6% și 2% din caloriile consumate zilnic să provină din acizii grași omega 3. Potrivit investigației, și acizii grași omega 3 EPA si DHA (acidul eicosapentaenoic si acidul docosahexaenoic), care se găsesc în unele specii de pește, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.
Potrivit cercetătoarei americane Kris-Etherton, care a condus studiul, uleiul de măsline, prezent masiv în alimentația mediteraneană, este foarte sănătos, dar nu este o sursă importantă de acid alfa-linoleic.
Preluare: AgerPres