Vineri dimineaţa, o femeie din Baia Mare a sesizat poliţia că în 31 octombrie a.c. a fost contactată pe telefonul fix de un bărbat care s-a prezentat a fi directorul unei societăţi de telefonie fixă. Acesta i-a spus că a câştigat un premiu în valoare de 8000 de euro iar pentru a intra în posesia lui trebuie să depună într-un cont 7500 de lei. Bănuind că e vorba de o înşelăciune, băimăreanca a încheiat conversaţia şi a întrerupt legătura telefonică.

Poliţiştii fac investigaţii pentru identificarea autorului şi cercetarea lui sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Atitudinea băimărencei este demnă de urmat de către toate persoanele care sunt contactate de indivizi ce se recomandă a fi reprezentanţi ai societăţilor de telefonie şi anunţă câştigarea unui premiu.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc cetăţenilor că simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie, cablu TV etc.) nu presupune înscrierea automată la un concurs, fără consimţământul abonatului obţinut în prealabil. Este cât se poate de clar că, cei care nu s-au înscris la un concurs, în nici un caz nu pot fi desemnaţi câştigători.

De asemenea, nu trebuie achitate niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează după încasarea premiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și