În cursul unui dialog cu utilizatorii organizat de reţeaua socială Google+, televiziunea NBC News şi departamentul de Stat, Kerry a denunţat lucrurile teribile pe care le-a făcut regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad prin voinţa sa de a ucide între 70.000 şi 100.000 de persoane din propriul său popor, prin faptul că a recurs la gaz, pentru care considerăm că avem dovezi solide privind utilizarea sa.
Aceste cuvinte ale liderului diplomaţiei americane, tocmai întors vineri dintr-un turneu la Moscova şi în Rusia centrat asupra Siriei, marchează un pas suplimentar în declaraţiile executivului american în ceea ce priveşte dosarul armelor chimice din această ţară aflată în război.
Casa Albă a apreciat luni ca fiind foarte probabil ca o parte din utilizarea armelor chimice care a avut loc în Siria să fie atribuită regimului sirian şi nu rebelilor.

Preşedintele Barack Obama a promis la sfârşitul lui aprilie reevaluarea opţiunilor americane, privind Siria dacă se dovedeşte că Damasc a folosit arme chimice, însă a avertizat între timp faţă de decizii luate fără a avea toate elementele în mână.
Siria a utilizat arme chimice şi a încălcat de mult timp linia roşie fixată de Statele Unite, a apreciat vineri la rândul său premierul turc Recep Tayyip Erdogan pentru NBC News.

De asemenea, acesta a vorbit din nou despre conferinţa internaţională privind Siria pe care a anunţat-o în cursul săptămânii de la Moscova pentru sfârşitul lunii mai, confirmând că ar putea avea loc la Geneva.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și