Drona a căzut pe un câmp, la aproximativ 12 kilometri de oraşul Brăila, mai exact în zona fermei Filipoiu, între comuna Frecăței și punctul de trecere al bac-ului. Localnicii din zonă au filmat drona care a trecut pe deasupra caselor lor şi au spus că ar fi scos un sunet ciudat.

Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au ajuns la faţa locului pentru a asigura zona. Autorităţile au găsit resturi din dronă, dar şi o groapă în pământ. Locul unde a căzut drona se află la aproximativ 30 de kilometri de porturile Reni şi Isaccea, unde au mai fost găsite drone.

Cu ce sisteme anti-dronă se poate apăra România, în cazul unui bombardament

Sistemele folosite de Armata României sunt Osa-AKM sau Gepard. Sunt mobile și extrem de eficiente pe rază scurtă și medie. Gepard și Osa sunt sisteme de apărare antiaeriană blindate, capabile să depisteze ținte la altitudini de doar 10 metri, care zboară cu viteze de maximum 300 de kilometri pe oră. Sunt dotate cu muniție cu rază de acțiune de până la 7 kilometri.

Osa-AKM este special conceput pentru a doborî avioane și drone, cum ar fi cele folosite de ruși la granițele noastre, Shahed-136 sau Geranium-2. Aceste sisteme zborară la altitudini joase, duc până la 200 de kilograme de muniție și nu depășesc viteze de 190 de kilometri pe oră.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și