Totul s-a întâmplat în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, puțin după ora 1.00.

Eleva de 17 ani a vrut să iasă din clădire fără să fie văzută de supraveghetori. A improvizat o frânghie din cearșafuri și șireturile de la încălțămintea proprie și a încercat să iasă pe geamul camerei. Dar a căzut în gol de la mai bine de 4 metri și a suferit mai multe traumatisme.

Echipajul de la ambulanță sosit la fața locului a constatat că fata băuse foarte mult. A fost dusă apoi la Spitalul de Urgență din Roman, unde s-au făcut primele investigații și de acolo a fost tansferată la

Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Internatul Liceului cu Program Sportiv din Roman este situat chiar în curtea unității de învățământ. Conducerea liceului nu a putut fi contactată pentru a ne oferi un punct de vedere.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a început o anchetă care să stabilească în ce context s-a produs accidentarea elevei, aflată în grija unității școlare. Și polițiștii au deschis o anchetă.

Un caz similar a avut loc la începutul săptămânii. O elevă din Sibiu și-a rupt un picior după ce a încercat să iasă din cămin pe geam, tot cu ajutorul cearșafurilor de pe pat.

La numărul 119 se pot semnala cazurile de abuz, violență asupra copiilor, dar și neglijare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și