Totul a început cu un apel la 112, prin care un bărbat anunţa că soția lui a fost răpită. Omul s-a speriat, după ce un telefon anonim care anunţa că partenera lui de viaţă este sechestrată. Bărbatul a bănuit că răpitorul este ginerele său şi că femeia se află la locuința acestuia din orașul Tismana.

„La data de 4 iunie a.c., un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere”, au explicat reprezentanții IPJ Gorj într-un comunicat.

Soția mincinoasă a ajuns a fost reținută pentru 24 de ore

După ce au demerat cercările, oamenii legii au avut parte de o surpriză. Au găsit-o pe femeie pe o stradă din Târgu Jiu și, în urma audierilor, anchetatorii au stabilit că și-a înscenat răpirea. Ca să-şi stoarcă soţul de bani, tânăra de 36 de ani i-a indus acestuia că este sechestrată de persoane necunoscute, cerându-i pentru eliberare, 5. 000 de lei. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore.

Redăm mai jos, integral, comunicatul IPJ Gorj:

La data de 4 iunie a.c., un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, șantaj și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Tismana, cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Gorj, au continuat activitățiile în cauza penală , ocazie cu care au identificat femeia de 36 de ani, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Târgu Jiu, aceasta fiind condusă la sediul IPJ Gorj. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa.

În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, iar polițiștii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și