O iluzie optică înfăţişând nişte cai le dă mari bătăi de cap internauților. În imagine se află mai mulți cai. Cei mai mulți oameni pot vedea doar cinci animale, dar se pare că sunt mai mulți, conform Daily Star.

Potrivit Kids Environment Kids Health, în imagine ar trebui să fie șapte cai, spune un expert în puzzleuri. El adaugă că nu este vorba despre șapte cai întregi, ci că sunt și părți, precum capul și spatele unui cal. Internauţii care au văzut imaginea au lăsat comentarii explicative:

„În acest caz, văd unul în stânga uitându-se în afară, iar în mijloc patru fețe sunt grupate strâns una lângă cealaltă”.

„În acel grup, nasul maro al unuia (al doilea de la stânga) acoperă partea dreaptă a feței celui ghemuit cel mai jos”.

„În dreapta este un cal mic care stă lateral, iar deasupra lui este partea din spate a celui de-al șaptelea”.

Ce sunt iluziile optice
Iluziile optice sunt erori ale percepției vizuale, care constau în discrepanțe între realitatea stimulilor cu care intrăm în contact și ceea ce vedem. Altfel spus, ochii și creierul percep o imagine deformată a realității, care nu respectă trăsăturile fizice ale stimulului, tridimensionalitatea sau alte legi ale fizicii.

La crearea acestor iluzii contribuie mai mulți factori:

- aspectele fizice ale stimulului vizual (cantitatea de lumină, culorile, dacă obiectul este sau nu în mișcare etc.)
- subiectivitatea (așteptările, experiența anterioară) celui care privește o imagine
- contextul – o persoană cu o înălțime medie ni se va părea mai înaltă atunci când se află în mijlocul unor oameni mici de statură și mai scundă atunci când e în preajma unor oameni foarte înalți.


Preluare: romaniatv.net

O iluzie optică înfăţişând mai mulţi cai a împărţit internetul în două: câte animale sunt în poză?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și