Oksana Baulina, video-jurnalistă la unul dintre puținele site-uri de știri independente care au mai rămas în Rusia după asaltul asupra libertății presei inițiat de dictatorul de la Kremlin, se afla în Kiev pentru a oferi informații publicului rus despre atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina. Baulina și un alt civil au murit, în timp ce două alte persoane care îi acompaniau au fost răniți și spitalizați.

Baulina era corespondentă în Ucraina și a relatat din Liov și Kiev.

Anterior, jurnalista a fost încarcerată pentru scurtă vreme, după ce poliția rusă a luat cu asalt sediul unui ONG anti-corupție din Rusia, acolo de unde Baulina transmitea în direct.

După ce autoritățile ruse au declarat fundația respectivă drept „extremistă”, Baulina a părăsit țara și a continuat să lucreze din străinătate pentru publicația The Insider, specializată în investigații, fact-checking și analize politice.

The Insider a anunțat moartea jurnalistei, precizând și că va continua să relateze din Ucraina, inclusiv despre crimele de război ale armatei ruse și despre bombardamentele asupra zonelor civile și rezidențiale care au dus la moartea unui număr uriaș de civili dar și de jurnaliști.

Ultima postare a Oksanei Baulinova de pe Facebook este din a zecea zi de război, în care este publicată o fotografie cu dictatorul sovietic, Iosif Stalin, alături de textul „A murit acela, va muri și acesta”, o aluzie la actualul dictator rus, Vladimir Putin.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și