O aeronavă American Airlines AAL38, cu 129 de pasageri la bord, s-a întors la Miami, unde a fost întâmpinată de sirenele poliţiei. Avionul trebuia să ajungă la Londra, însă nu a mai ajuns la destinaţie din cauza unei femei în jur de 40 de ani, care a refuzat să se conformeze regulilor epidemice şi să poarte masca de protecţie. Pasagera recalcitrantă a fost înregistrată pe lista neagră, având interdicţia de a mai zbura cu American Airlines până la finalizarea investigaţiei, relatează BBC.

Avionul, întors din drum fără nicio explicaţie

Avionul decolase de mai puţin de o oră, au declarat miercuri reprezentanţii serviciului de monitorizare aeriană FlightAware. "Zborul nr. 38 American Airlines, din Miami (MIA) spre Londra, s-a întors la MIA din cauza unui client care a refuzat să dea curs obligaţiei de purtare a măştii", se arată în comunicatul oficial. Restul pasagerilor au fost redistribuiţi în alte curse, programate pentru ziua următoare. "Eram şocaţi", mărturiseşte un călător afectat de incident. Un altul se declară dezamăgit: "Nu ne-au spus mare lucru. Şi nu cred că le-au explicat nici însoţitorilor de zbor situaţia, pentru că ne-au transmis că tot ce pot să ne spună e că a avut loc un incident extrem şi trebuie să ne întoarcem."

Mii de incidente legate de lipsa măştii de protecţie în avion

Companiile aeriene au raportat 6.000 de astfel de incidente în ultimul an, iar de la începutul anului au fost raportate deja 151 de cazuri, arată Administraţia Federală a Aviaţiei. Majoritatea conflictelor au pornit chiar din cauza lipsei măştii de protecţie.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și