Cel puțin 5 morți în tragedia din Waukesha

Cel puțin cinci persoane au murit și 40 au fost rănite după ce un vehicul intrat în mulțime, la o paradă de sărbători în Waukesha, Wisconsin.

„În acest moment, putem confirma că 5 persoane sunt decedate și peste 40 sunt rănite. Cu toate acestea, cifrele se pot schimba pe măsură ce colectăm informații suplimentare”, au postat autoritățile din Waukesha pe Twitter, potrivit CNN.

Șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană suspectă a fost reținută, iar vehiculul a fost recuperat după incidentul din oraș, la aproximativ 32 kilometri vest de Milwaukee.

"Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii și există câteva decese în urma acestui incident", a declarat Thompson reporterilor, potrivit Reuters.

Întrebat despre decese, Thompson a spus: "Nu am un număr exact în acest moment".

Autoritățile au declarat că au transportat 11 adulți și 12 copii la șase spitale din zonă, iar mai mulți au fost transportați la spitale de către familie și prieteni. Nu se știe dacă incidentul are legătură cu terorismul, a precizat Dan Thompson.

O înregistrare video postată pe internet a arătat un vehicul utilitar sport de culoare roșie care a trecut prin paradă, părând să calce peste mai mult de o duzină de persoane, înainte ca mulțimea să fugă pe trotuare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și