Complexitatea cazului a fost dată de faptul că pacientul a necesitat preprocedural implantarea unui stent coronarian. Procedura a fost efectuată în anestezie locală, cu pacientul treaz, hemostaza de asemenea percutană, decurgând fără complicații, reușindu-se sigilarea completă a anevrismului. Pacientul este în stare bună, și a fost externat a 4-a zi postprocedural.

Echipa medicală ce a realizat această intervenție complexă a fost compusă din: Dr. Filip Dan Florin – operator principal, Medic Coordonator LACCI și Prof. Dr. De Donato Gianmarco, Universitatea Siena, Italia – proctor; As. Medicali din cadrul LACCI: Pinte Viorel; Herța Aurica; But Ovidiu; Registrator medical Oarga Olga și îngrijitor Costinar Claudia.

Laboratorul de Angiografie Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, din cadrul SJUBM, oferă pacienților posibilitatea unui astfel de tratament, fiind singurul din județ care efectuează acest tip de procedură, beneficiind de toate specialitățile necesare și de pregătirea profesională specifică a echipei: anestezie-terapie intensivă, cardiologie, cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, imagistică medicală. Prin utilizarea acestei tehnici endovasculare, pacienții cu anevrism de aortă beneficiază de tratament minim invaziv, cu recuperare rapidă, cu creșterea speranței de viață și a calității vieții. Până în prezent, în cadul SJU Baia Mare s-au efectuat cu succes 30 de intervenții EVAR.

Manager,
Oros George Alexandru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și