Ceilalți nouă, preluați din spitale din București și Timișoara, vor ajunge în Ungaria la centrul universitar Szeged și la centrul universitar Debrecen, a anunțat, astăzi, 14 octombrie, ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat de presă.

A murit în drum spre Ungaria

Femeie, care era dintre bolnavii din Timișoara, a făcut stop cardiorespirator pe drum. Medicii au resuscitat-o în ambulanță și a fost întoarsă la UPU Timișoara pentru reevaluare și reechilibrare, însă în cele din urmă a murit.

"Mulţumim vecinilor noştri pentru colaborare şi sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Şi noi, la rândul nostru, am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienţi aflaţi în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged şi Debrecen", a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Transferul pacienţilor din zona de graniţă se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienţilor din Bucureşti se efectuează atât pe cale terestră, cât şi pe cale aeriană. Pacienţii vor fi monitorizaţi pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe. De asemenea, personal din România a fost trimis în unităţile medicale din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operaţiuni.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și