Situația a fost sesizată pe Facebook de Ana Maiță, președinta Asociației Mame pentru Mame, care a mers chiar mai departe și a cerut o reacție din partea vedetelor care au participat la eveniment.

”Au pus o fata aproape goală pe o masă ca suport pentru platouri de sushi, din care vedetele invitate la party să se servească. Și multe vedete chiar au făcut-o. Au luat mâncare de pe o domnișoară în costum de baie, întinsă pe masă în chip de platou. Femeia-obiect, femeia-mobilă. Practica se numește Nyotaimori și are pretenția de a se numi artă ceea ce însă nu prea se mai pupă cu timpurile astea”, a scris Ana Maiță, pe Facebook.

În postarea ei pe Facebook, Ana Maiță scrie despre această tradiție japoneză străveche, numită Nyotaimori, de a servi mâncarea de pe un corp dezbrăcat, însă subliniază cât de nepotrivită este alegerea organizatorilor, în contextul de astăzi.

”Sigur în România, legile nu acoperă problema asta, dar faptul că unui PR i-a scurtcircuitat creativitatea și a decis să o facă piesă de rezistenţă într-un eveniment pentru o firmă de servicii de frumusețe pentru femei, faptul că nicio vedetă nu s-a ridicat și nu a plecat pe loc când a văzut fata-platou, faptul că unele vedete au mâncat mâncare de pe fata-platou și faptul că televiziunile au filmat fără scrupule grozăvia arată cât de deconectați sunt cu toții de timpurile astea și cât de ipocrite sunt vedetele femei care susțin că… susțin femeile. Chiar nu este OK”, a mai scris Ana Maiță.

Controverse după postarea imaginilor de la petrecere

Postarea a atras numeroase comentarii și reacții de la internauți, cei mai mulți dintre ei în asentimentul celei care a postat imaginile de la petrecere pe Facebook.

”Oribil în ce postura este ilustrata "femeia". Asa cum bucatele sunt expuse pentru consum, asa este și ea. La liber.... poate sa ia cine dorește. Umilitor, degradant.. nu am cuvinte”, comentează o femeie.

”Ca de obicei împrumutăm de la alții tot ceea ce este mai prostesc și degradant”, a scris o altă persoană.

Există însă și persoane care nu văd nimic greșit în ceea ce s-a întâmplat la petrecerea menționată, atâta vreme cât tânăra în cauză și-ar fi dat acordul pentru a fi astfel expusă.

”Vai, câți deranjați. De parca e prima data când vedeți așa ceva. Mda, ipocrizia e la alt nivel la noi. Ar trebui studiată cea din România. In alta ordine de idei, nici nu bănuiți ce se întâmpla la petrecerile private atat de la noi din tara cât și din afara ei. Ia vedeți, pe alea nu aveți cum sa le raportați cuiva? Mai ales când totul se întâmpla cu acordul persoanelor”, a scris o tânără.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și