Studiul a fost realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la universitatea britanică Open University şi se bazează pe mostrele lunare culese de astronauţi în cadrul programului Apollo, care au evidenţiat existenţa apei pe Lună.

Oamenii de ştiinţă britanici au analizat cantitatea de apă prezentă în apatită, un mineral compus din fosfat de calciu care a fost găsit în mostrele extrase din cea mai veche scoarţă lunară.

"Acestea sunt câteva dintre cele mai vechi roci pe care le avem de pe Lună şi sunt chiar anterioare celor mai vechi găsite vreodată pe Pământ", a explicat într-un comunicat Jessica Barnes, şef de proiect.

Potrivit echipei, aceste mostre de rocă lunară sunt cele mai potrivite pentru "a descoperi din ce parte a Sistemului Solar provine apa".

Pornind de la apreciabilele cantităţi de apă pe care le-au găsit în structura cristalină a apatitei, echipa lui Barnes a susţinut, de asemenea, că interiorul Lunii este mult mai umed decât se credea.

Deşi oamenii de ştiinţă nu au reuşit să identifice originea exactă a apei lunare, studiul a arătat că ar putea exista o legătură între apa de pe Lună şi cea de pe Pământ.

"Extraordinara legătură dintre mostrele lunare şi rezervele de apă găsite pe Pământ sugerează că există o origine comună pentru apa de pe Lună şi cea de pe Pământ", a subliniat Jessica Barnes.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și