Barack Obama a formulat acest avertisment cu prilejul unei convorbiri telefonice cu Vladimir Putin în care a îndemnat Moscova să ia „măsuri concrete” pentru a reduce tensiunea din Ucraina, a anunțat Casa Albă.

„Deși considerăm că o soluție diplomatică este în continuare posibilă, Rusia se va confrunta cu noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest.

La rândul său, Kremlinul a explicat că Vladimir Putin a scos în evidență importanța încetării bilaterale a focului și a discuțiilor directe între părțile implicate în conflict. „Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor și demararea discuțiilor directe între părțile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situației din regiunea de sud-est” a Ucrainei, a menționat Kremlinul într-un comunicat dat publicității după discuția telefonică dintre cei doi președinți.

Șeful diplomației ucrainene, Pavel Klimkin, i-a informat luni în mod amănunțit pe colegii săi europeni în legătură cu planul de pace al președintelui Petro Poroșenko, inițiativă sprijinită de omologul său rus, Vladimir Putin.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și