Sentinţa nu este definitivă, iar Adolfs, în vârstă de 75 de ani, a anunţat deja că va continua să îşi apere dreptul de a fuma şi de a-şi păstra locuinţa, chiar dacă a pierdut prima bătălie judiciară în pofida sprijinului primit în ultimele luni din partea asociaţiilor de fumători şi a restaurantelor din landul său, Renania de Nord-Westfalia.

Adolfs locuieşte de 40 de ani la parterul clădirii, beneficiind de un contract de închiriere în care nu este specificată interdicţia de a fuma, clauză deloc neobişnuită folosită de proprietarii germani.

Cu toate acestea, proprietarul clădirii a decis să facă apel la justiţie pentru anularea contractului de închiriere, pe motiv că fumul care iese pe uşa locuinţei şi pe ferestrele apartamentului ocupat de Adolfs provoacă "mirosuri de neconceput şi de nesuportat" pe scara blocului. Cu acest argument l-a convins proprietarul pe judecătorul de primă instanţă, înainte ca Adolfs să afirme că nu poate face nimic în legătură cu acest lucru deoarece uşa apartamentului nu este ermetică.

Adolfs a adăugat că a fumat mereu, că nu a deranjat niciodată pe nimeni şi că soţia sa, care a murit în urmă cu doi ani, era şi ea fumătoare şi că, dacă problema ar fi existat, ea ar fi trebuit să fie mai mare în trecut. Scopul proprietarului ar fi, în opinia locatarului, să scape de el pentru a închiria mai scump apartamentul.

Presa germană dezbate, miercuri, controversata sentinţă, în timp ce susţinătorii bătrânului au început să adune bani ca să-l ajute la plata cheltuielilor de judecată.

La 1 mai a intrat în vigoare în Renania de Nord-Westfalia o nouă şi restrictivă lege care interzice fumatul în baruri şi restaurante, fără excepţie, lucru permis încă în alte landuri din ţară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și