Copilul a fost resuscitat timp de o oră de către un echipaj medical și preluat cu o ambulanță și transportat inițial la Spitalul municipal Sighet, apoi de acolo trimis la spitalul Baia Mare, acesta murind pe drum în ambulanță între spitale, conform primelor informații. Aici se pun câteva întrebări:

- dacă starea micuțului a fost atât de gravă, de ce a fost adus inițial la spitalul din Sighet, doar ca să fie trimis la alt spital în Baia Mare?
- de ce la Spitalul municipal Sighet nu s-a putut face nimic pentru el?
- de ce nu a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de la Ocna Șugatag sau de la Sighet la Baia Mare într-un timp mult mai scurt?

Nu cunoaștem răspunsurile la aceste întrebări.

Nesimțirea patronilor de la pensiunea „Holiday” nu cunoaște limite: nici bine nu a fost scos copilul din apă, resuscitat și urcat în ambulanță, că piscina a și fost redeschisă publicului, tăindu-se în continuare bilete de intrare, ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut, potrivit câtorva martori. Moare un copil în piscină? Nu contează, bilete să tăiem și buzunarele să le umplem!

Întrebați de către oamenii prezenți dar și de către tatăl copilului de ce nu au personal de salvare, răspunsul administratorilor a fost că de ce l-a lăsat pe copil singur, doar cu fratele său la piscină. Acest răspuns este total aiurea, în sensul că pensiunea nu are o regulă prin care să oblige părinții să fie prezenți cu copiii lor. Atât timp cât pensiunea taie bilete copiilor neînsoțiți de către un adult, se prezumă că își asumă responsabilitatea pentru siguranța lor. Adică, vorbim de un posibil dosar de omor din culpă pe numele administratorilor pensiunii.

În urma evenimentului, a apărut o petiție on-line „Stop piscine fără supraveghetori sau salvamari”, prin care se cere interzicerea funcționării piscinelor publice fără a exista personal de salvare angajat. Petiția poate fi semnată accesând următorul link:

https://www.petitieonline.com/stop_piscine_fara_supraveghetori_sausalvamari

Din păcate, pentru copilul de șapte ani murit înecat în piscina pensiunii Holiday, această inițiativă lăudabilă, vine prea târziu. Dumnezeu să îl odihnească, iar cei responsabili să plătească pentru viața lui în fața justiției!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și