Un tânăr de 18 ani din localitatea Bârsana, în timp ce traversa strada Unirii din localitate prin loc nepermis, a fost acroşat de un autoturism, care după producerea accidentului a plecat în viteză spre localitatea Călineşti. Pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale şi nu a rămas internat.

În urma investigaţiilor şi a verificărilor efectuate de către poliţişti, cu sprijinul semnificativ al unui cetăţean care a fost martor la accident, a fost identificat autorul în persoana unui tânăr de 25 de ani din localitatea Breb. Acesta nu posedă permis de conducere, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. “Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei ori a procurorului”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au precizat că îi apreciază pe toţi cei care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii şi ajută astfel la aplicarea legii. În semn de apreciere, cetăţeanul care a dovedit spirit civic va primi din partea conducerii inspectoratului de poliţie o diplomă de mulţumire. “Sesizaţi 112 de fiecare dată când sunteţi martorii unei infracţiuni! Nu interveniţi dacă consideraţi că vă este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală, însă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente şi detalii ale autorilor! Aceste aspecte sunt de un real folos poliţiştilor care investighează cazul. Neimplicarea comunităţii protejează infractorii, a căror victimă puteţi fi oricând şi dumneavoastră! Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și